چطور برای درس خواندن انگیزه پیدا کنم؟

سلام،

سوال اصلی اینه که چطور می توانیم انگیزه درس خواندن را پیدا کنیم؟

گام اول:

ابتدا مکان مناسبی را برای مطالعه انتخاب نمایید ، البته دقت کنید مکانی که برای مطالعه انتخاب می نمایید می بایست دور از سر و صدا ، شلوغی و رفت و آمد باشد تا تمرکز و حواس شما را پرت نکند. حال این مکان می تواند کافه ی خلوت و آرام و یا کتابخانه باشد.

این موضوع کاملا بدیهی می باشد که بدن انسان زمانی که کاملا سیراب باشد انرژی بیشتری برای انجام کار ها و فعالیت روزانه دارد ، به همین دلیل زمان مطالعه سعی کنید کنار خود مقداری تنقلات و آب قرار دهید.

البته باید توجه داشته باشید ، منظور از تنقلات استفاده از میوه و آجیل و خوراکی های سالم می باشد. زیرا خوراکی هایی از جمله کیک ، شیرینی و فست فود ها ابتدا باعث سرحالی و شادابی می شود و سپس کم کم انرژی فرد کاهش یافته و احساس خواب آلودگی می کند.

قبل از آن که به سراغ درس خواندن بروید ، تمامی وسایلی که برای درس خواندن لازم تان می شود را از قبل تهیه نمایید ، زیرا زمانی که در طول مطالعه به دنبال آوردن وسایلی بروید دچار حواس پرتی می شوید و در نهایت تمرکزتان از بین می رود.

گام دوم:

هدف تان از درس خواندن را مشخص نمایید ، برای مثال صرفا برای گرفتن نمره در امتحان درس می خوانید و یا واقعا علاقه دارید که مباحث را یاد بگیرید.

برای خودتان پاداشی در نظر بگیرید. برای مثال: زمانی که هدف خود را تعیین کردید، می توانید در جهت رسیدن به آن ها تلاش کنید و در صورتی که به هدف تان رسیدید، پاداشی را که مد نظر قرار داده بودید را برای خودتان تهیه نمایید.

برنامه ی مشخصی برای درس خواندنتان داشته باشید و سعی کنید هیچ گاه مطالعه درس هایتان را برای دقایق آخر و شب های امتحان قرار ندهید زیرا با انجام این کار مجبور می شوید که در یک شب ۲۰۰ صفحه از کتاب را بخوانید ، بدون آن که چیزی یاد گرفته باشید.

گام سوم:

سخت ترین بخش درس خواندن ، شروع کردن آن می باشد. اهداف خود را به اهداف کوچک تر تقسیم بندی کنید تا راحت تر بتوانید به آن ها برسید.

در صورتی که نیاز به کمک دارید می توانید از معلم و یا استاد خود کمک بخواهید تا پاسخ مشکلات و سوال های درسی که ذهن تان را مشغول کرده بود را بیابید.

سعی کنید در طول روز ۷ الی ۸ ساعت بخوابید تا مغز شما بتواند اطلاعات را به خوبی ذخیره نماید.

چند نکته طلایی درباره تقویت انگیزه درس خواندن:

سعی کنید زمانی که درس می خوانید به موسیقی و آهنگ گوش ندهید ، با توجه به این که برخی از افراد در هنگام مطالعه آهنگ گوش می دهند ولی ممکن است این کار تمرکزتان را از بین ببرد.

تلفن همراهتان را در حالت سکوت قرار دهید و یا آن را خاموش کنید و دور از دسترس خود قرار دهید و تا زمانی که درس تان تموم نشد به سراغ آن نروید.

به این فکر کنید که نتیجه درس خواندن تان چه می شود؟ اگر می خواهید به یک جایگاه اجتماعی مناسب و شغل پردرآمد برسید ، پس قطعا باید با جدیت درس بخوانید.

اراده قوی داشته باشید. اگر حواستان خیلی سریع پرت می شود می توانید به سمت دیوار بنشینید و درس بخوانید و یا در گوش هایتان پنبه قرار دهید تا صدایی باعث حواس پرتی شما نشود.

یک دفترچه یادداشت در کنار خود قرار دهید تا زمانی که در حین مطالعه ، افکار مختلف به سراغ تان می آید را بنویسید ، زیرا این کار باعث می شود هم به درس خواندنتان برسید و هم افکارتان را فراموش نکنید و در یک زمان مناسب به سراغ آن بروید.

موقعیت درس خواندنتان را تغییر دهید. این کار از آن جهت توصیه می شود که ممکن است وقتی زمان طولانی در اتاق خود و در یک محیط یکنواخت درس بخوانید بعد از مدتی خسته شوید و انگیزه درس خواندنتان را از دست بدهید ، به همین دلیل می توانید با اندکی تغییر در محیطی که درس می خوانید مانع از یکنواختی شوید.

به کارهایی فکر کنید که بعد از تمام شدن درس تان می توانید آن ها را انجام دهید و به شغلی که می خواهید می توانید برسید ، با این کار انگیزه شما بیشتر می شود و با انرژی و علاقه بیشتری جهت رسیدن به هدف خود درس می خوانید.


تشخیص وسواس در کودکی

وسواس یک اختلال آزاردهنده است که زندگی برخی کودکان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. وسواس‌های فکری تصاویر ذهنی و افکار تکرارشونده‌ای هستند که ناخواسته به ذهن کودک وارد می‌شوند و به‌رغم تلاش او برای رها شدن از آنها، با سماجت همان جا باقی می‌مانند و او را می‌ترسانند.

وسواس یک اختلال آزاردهنده است که زندگی برخی کودکان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. وسواس‌های فکری تصاویر ذهنی و افکار تکرارشونده‌ای هستند که ناخواسته به ذهن کودک وارد می‌شوند و به‌رغم تلاش او برای رها شدن از آنها، با سماجت همان جا باقی می‌مانند و او را می‌ترسانند.

وسواس‌های عملی هم رفتارهای تکراری هستند که کودک در پاسخ به این افکار انجام می‌دهد تا به این وسیله از اضطراب و دلهره نجات یابد. البته همیشه هم این‌طور نیست که رابطه میان وسواس و اجبار مشاهده‌شده، واضح باشد، مثلا ممکن است کودکی فکر کند اگر همیشه با پای راست راه ‌رفتن را آغاز نکند، کسی را که دوست دارد، می‌میرد.

وسواس در کودکان به اشکال پیچیده‌ای بروز می‌کند بنابراین آشنایی والدین با علائم وسواس در کودک می‌تواند به تشخیص زودتر و اقدام سریع‌تر برای درمان کمک کند. در ادامه با نشانه‌های وسواس در کودکان آشنا می‌شوید.

افکار وسواسی در کودکان اغلب چه محتوایی دارد؟

کودکان معمولا درباره رخ دادن اتفاق بد و ناگوار افکار وسواسی پیدا می‌کنند. تکرار کردن کلمات یا عبارات، مرتب کردن اشیاء به روش خاص مانند مرتب کردن لباس‌ها به ترتیب رنگ، تمیز کردن بیش از حد، بررسی کردن‌های تکراری، شستن مرتب دست‌ها، کندن مو یا پوست، انبار کردن بی‌دلیل وسایل و اشیاء و مقاومت در برابر دور انداختن آنها و نگرانی مفرط از آسیب‌زدن به خود یا دیگران، افکار وسواسی دیگری هستند که ذهن کودک را اشغال می‌کنند. اغلب کودکان وسواسی به مرور به این باور می‌رسند که اگر این افکار را رها کنند بلایی سرشان می‌آید و آنچه که آنها را تا به حال مصون نگه داشته، وجود همین افکار و تکرار آنها بوده بنابراین با وجود آزاردهنده و وقت‌گیر بودن این افکار، آنها را نگه می‌دارند.

چه کودکانی بیشتر در معرض خطر هستند؟

کودکانی که در محیط‌های پرتنش زندگی می‌کنند، مثلا در معرض دعواهای خانوادگی هستند یا والدین سختگیر با سطح توقع بالا دارند، بیشتر در معرض وسواسی شدن هستند. کودکانی که دچار مصیبت‌های بزرگ مثل وقوع سیل و زلزله یا از دست دادن والدین‌شان ‌شده یا با تغییرات مهمی مثل مهاجرت مواجه می‌شوند نیز ممکن است دچار وسواس شوند. وراثت و نابهنجاری کارکرد سیستم عصبی را نیز در بروز این اختلال در کودکان دخیل دانسته‌اند، به طوری که اگر والدین کودکی دچار وسواس باشند، ۴ تا ۸ درصد احتمال دارد که این اختلال را به فرزندشان انتقال دهند.

چگونه به وجود وسواس در فرزندمان شک کنیم؟

کودکانی که دچار وسواس می‌شوند معمولا رفتاری را تکرار می‌کنند حتی اگر تکرار آن رفتار به آنها آسیب بزند یا بسیار وقت‌گیر باشد، مثلا کودکی که وسواس تمیزی دارد ممکن است ساعت‌ها دستش را بشوید تا جایی که دستش دچار التهاب و سوزش شود اما همچنان این کار را تکرار می‌کند.

وسواس در کودکی

وسواس در کودکان باید به سرعت شناسایی و درمان شود

وسواس، به عزت‌نفس و خودباوری کودک آسیب می‌زند و کار به جایی می‌رسد که به مرور، خانواده و اطرافیان، کودک وسواسی را به عنوان یک فرد مزاحم و آزاردهنده می‌شناسند. کودکی که مدت زیادی را با وسواس سپری کرده باشد دوران مهمی از رشد خود را از دست داده چون به جای اینکه در هر مرحله‌ای از رشد خود مهارت‌های متفاوتی به دست آورد، تمام وقت و انرژی‌اش را صرف افکار و اعمال وسواسی‌اش کرده است.

علاوه بر این، وسواس باعث ایجاد ترس، استرس، خواب ناکافی، افسردگی، احساس خجالت و شرمندگی، بی‌قراری، مشکلات اجتماعی، میل به تنها بودن، کندی در انجام تکالیف و درنتیجه افت تحصیلی می‌شود. کودک وسواسی در بسیاری از مکان‌هایی که کودکان دیگر مشغول تجربه‌اندوزی و بازی هستند، احساس بی‌قراری و ناراحتی می‌کند و طبعا از بسیاری از تجربیات محروم می‌شود یا توسط همسالان خود مورد تمسخر قرار می‌گیرد.

از دست والدین چه کاری برمی‌آید؟

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که والدین باید به آن توجه داشته باشند این است که کودک بی‌تقصیر است. بنابراین باید دست از انتقاد کردن او بردارند و حمایتش کنند. حواسمان باشد بیشتر کودکانی که احساس اجبار درونی برای فکر و عمل کردن به شیوه‌ای خاص را تجربه می‌کنند، می‌دانند فکر و عمل آنها عجیب و غیرعادی است، در نتیجه مدت‌ها سعی کرده‌اند رفتارشان را از دیگران پنهان کنند و مدت‌ها به طور مخفیانه این کارها را انجام داده‌اند و درحال حاضر از اینکه بر افکار و اعمال خود کنترل ندارند ناراحت هستند و کلافه و خسته شده‌اند.

بنابراین هر چقدر درمان این اختلال بیشتر به تعویق بیفتد، نشانه‌های بیماری بیشتر گسترش پیدا می‌کند و زندگی کودک را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد. کودک وسواسی مدت‌هاست به خاطر مشکلش مورد تمسخر و انتقاد قرار گرفته و اعتمادبه‌نفسش را از دست داده است. والدین باید سعی کنند آگاهی‌های خود را در زمینه نوع بیماری فرزندشان بالا ببرند و انتظارات و خواسته‌هایی در حد توان کودک از او داشته باشند. والدین باید اول به کودک خود نزدیک و وارد دنیای درونی او شوند تا افکار او را بشناسند. یک خانه پرتنش و پراضطراب هرگز نمی‌تواند به کودک کمک کند تا با نگرانی و تشویش ناشی از مشکلش مقابله کند. بنابراین یکی از وظایف والدین، ایجاد محیط امن برای کودک است.

منبع: وسواس در کودکی; تشخیص و درمان آن